Over ons

Hertsens Transport, een bewogen levensloop.

Hertsens Transport is een Belgisch bedrijf dat actief is in BeNeLux, Frankrijk, Groot-Brittannië en met uitbreiding naar Oost-Europa. Groot geworden vanuit het afvaltransport, maar nu steevast aan het uitbreiden naar het vervoer van ‘propere goederen’. Zo zijn we ook marktleider in ‘Walking Floor’ transport.

2023

Begin 2023 mochten wij 8 nieuwe Mercedes trekkers verwelkomen, met alle luxe en veiligheidssystemen voor onze chauffeurs.

2021

2021 het jaar waarom Filip, Caroline en  Alexander Hertsens de firma Blitz hebben opgericht. Onder leiding van Alexander zorgt deze firma voor laadpalen van elektrisch voertuigen over heel het land.

2018

In het mooie voorjaar van 2018 zetten we nog eens alle camera’s op scherp om onze flink vernieuwde vloot met Mercedes en Volvo nog eens mooi op een rij te zetten.

2015

Caroline Hertsens de jongste dochter is afgestudeerd op de hogeschool in KMO management en spitst zich toe in de administratie rond alle projecten in de vastgoed tak, en is ook contactpersoon voor alle huuraangelegenheden.

2014

Alexander Hertsens de oudste zoon is afgestudeerd op de hogeschool in Logistiek management en zal nu het algemeen management van Hertsens transport op zich nemen en voert de commerciële taken en de planning aan.

2012 – Overname van Dedijcker en Foronex

In de zomer van 2012 hebben we in 1 klap de transportactiviteiten van 2 bedrijven erbij genomen. Namelijk De WalkingFloor activiteiten van DeDijcker Transport alsook die van Foronex. Zo bereidt de groep verder uit in het Afvaltransport en krijgt het er ook een stevige poot bij in het vervoer van Hout en Houtstof.

2012

Filip Hertsens is afgestudeerd in Elektromechanica en zal vanaf heden de touwtjes in handen nemen in de garage als chef garage.

2005

Groepsfoto op het terrein in Kruibeke.

2004

Op 14 februari 2004 is er onze (misschien?) laatste grote verhuis, op 1 km van de op- en afrit 16 van de voor vrachtvervoer erg belangrijke E17.

Groepsfoto op het terrein in Zwijndrecht in het jaar 2000.

In 1999 kochten we 7 witte trekkers om ze in te zetten voor het vervoer van containers.

1999

In 1999 gaat ‘Hertsens Transport’ ook internationaal. Het transport van zeecontainers e.d. word ondergebracht in een nieuwe firma: ‘Alfitra NV.’. Een bedrijf met als thuisbasis: Luithagen in Antwerpen.

Groepsfoto op het terrein in Zwijndrecht in 1996.

1994

De vestiging in Doel werd snel te klein en te onbereikbaar. Daarom verhuizen we in 1994 naar de Lindenstraat in Zwijndrecht.

Zwijndrecht zal 10 jaar lang onze thuis zijn.

Onze vloot in 1994.

Enkele vrachtwagens op het overslagterrein Stad Antwerpen.

1990

En dan is er de toewijzing van het contract voor transport van huisvuil voor Stad Antwerpen. Waardoor ‘Hertsens Transport’ z’n intrede maakt in de afvalwereld.
Daardoor wordt transport op moeilijk toegankelijke plaatsen zoals stortplaatsen één van onze specialiteiten.

Onze manier van aanpakken en onze uitstekende service wordt al snel gemeen goed. Het gevolg: zowat alle grote recyclageholdings doen ondertussen dagelijks beroep op onze diensten.

De eerste vrachtwagens ooit gekocht: Mercedes 6×6.

1988

In 1988 leidt dit tot een uitbreiding voor wegen- en infrastructuurwerken. Een grote expansie, daarom is er nood aan transportfaciliteiten voor machines en goederen. En zo is ‘Hertsens Transport’ geboren. Met aan het hoofd: Arnold Hertsens.

Voor de nodige onderhouds- en herstellingswerken doen we beroep op zijn eigen mechaniekers, ondergebracht in ‘Hertsens Services BVBA’.

1978

De familie Hertsens bundelt in 1978 de krachten en bouwt de reeds bestaande landbouwactiviteiten uit richting loonwerken in de agrarische sector. In het seizoen van laagconjunctuur wordt er gewerkt met grondverzetmachines voor aannemers en bedrijven in onderaanneming.

Met Hertsens Transport rijdt je bedrijf op kop.

Neem vandaag nog contact met ons op en dan kijken we wat we voor jou kunnen betekenen.