Walking Floor transport

Walking Floor onze core business, ook wel zelflosser genoemd, zijn allesladers die zichzelf kunnen lossen, het is een specifiek type oplegger dat allerhande losgestorte bulkgoederen kan vervoeren. Deze worden langs de bovenzijde door een kraan of wiellader ingeladen, en dan komt de lading er langs de achterzijde weer uit.

Maar de Walking Floor kan meer dan dat, zo kan hij ook zichzelf laden. Goederen zoals bigbags of paletten kunnen achteraan de oplegger geplaatst worden en worden door de oplegger zelf in het laadruim getrokken.

Lading

De zelflosser is een zeer universele oplegger die vele soorten goederen aankan, hij wordt voornamelijk gebruikt voor losgestorte bulkgoederen.

  • Recyclage- en energiesector: houtproducten, huis- en bedrijfsafval, bouw- en sloopmateriaal, papier en karton, plastic, rubber, GFT, biomassa, pellets, stofproducten, allerhande metalen, scrap, autowrakken, …
  • Landbouwsector: granen, bieten, meststoffen, restproducten, …
  • Consumentensector: allerhande gepalletiseerde stukgoederen, bigbags, …

Kortom voor elk type product is er wel een oplossing met een Walking Floor.

Technische kenmerken

Aluminium

De zelflosser is gemaakt van aluminium, wat ervoor zorgt dat het gewicht zoveel mogelijk wordt beperkt. Onze opleggers worden bovenaan met een ijzeren kader verstevigd, zodat deze tegen een stevig stootje kunnen.

01

Bewegende vloer

Walking Floor-opleggers beschikken over een ‘bewegende vloer’ waardoor het lossen (of zelfs laden) automatisch en zeer makkelijk gaat. Een volledige vracht van 90m3 is in ongeveer twintig minuten gelost.

02

Drie afdeksystemen

Het afdeksysteem bestaan in drie verschillende vormen:

  • Manuele oprolbache.
  • Hydraulische bache.
  • Hydraulische klapbache.

Deze worden hieronder verder toegelicht.

03

Afdeksystemen

Manuele bache

Dit is het traditionele systeem. De oplegger wordt manueel afgesloten door een ‘oprolbache’. De voordelen zijn: waterdicht en erg licht.

Hydraulische klapnetten

Deze bache gaat in twee delen open. Dit is ideaal voor het transport van recycleerbaar afvalmateriaal. Het is veilig en snel, maar niet waterdicht.

Hydraulische klapbache

Deze bache is een innovatief hoogstandje en uniek op de markt. De traditionele oprolbache om de oplegger af te sluiten wordt hier vervangen door een hydraulisch systeem. De voordelen:
→ Waterdicht.
→ Veiligheid voor de chauffeur: hij hoeft niet meer naar boven te klimmen.
→ Gebruiksgemak: bache simpel dichtklappen met één druk op de knop.
→ En vooral: een hogere snelheid van het transportproces

Met Hertsens Transport rijdt je bedrijf op kop.

Neem vandaag nog contact met ons op en dan kijken we wat we voor jou kunnen betekenen.